Mustafa Aferin
Özgün ve farklı içerikler üreten python, linux ve teknoloji haberleri okumayı seven birisi

Anti SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

Anti SEO çalışması; rakip web sitelerinin veya bilgisayar korsanlarının gerçekleştirdiği, web sitenizin arama motorları ile olan uyumluluğunu kaybetmesini sağlayarak web site puanınızı düşürmeyi hedefleyen çalışmalara verilen addır. Bu çalışmalar negatif SEO çalışması olarak da isimlendirilmektedir. Bu çalışmalar ile web sitenizin sıralaması düşürülmeye çalışılmaktadır.

Web sitenizin sıralaması yükseldiyse ve bu durum dikkat çekici bir hal aldıysa rakip web siteler budama yöntemi ile sıralamanızı düşürmek için çalışmalar başlatabilir. Budama yöntemi ile rakip siteler kendi sıralamaları yükseltirken diğer web sitelerin sıralamalarının kötü etkilenmesi üzerine çalışmalar yürütmektedir. Kişisel nedenler ile veya eğlence sağlayabilmek maksadı ile internet korsanlarının da anti SEO çalışması yürüttüğü gözlemlenmektedir.
Anti SEO Çalışmaları Nasıl Yapılır?
Anti SEO çalışması, genellikle ücretli linkler üzerinden gerçekleştirilerek web sitelere gerekli zarar verilmektedir. Web sitelerine yönlendirilen backlinkler, spam kategorisinde yer alırsa bu arama motorlarının dikkatini çeker ve siteniz kullanıcıya zarar veren web siteleri kategorisine alınır. Kullanıcılara zarar veren web siteleri de arama motorlarında oldukça geriye bırakılmaktadır.
Anti SEO çalışması yapan kişiler web sitenizde bulunan içeriklerin çalıntı içerik kategorisine alınması için arama motorlarına bildirimde bulunabilir. Bu bildirileri yapan tarafın siz olduğunuzu da gösterebilir. Olumsuz görüşler doğrultusunda arama motorları kullanıcılarının zarar görmesini önlemek için web sitenizin sıralamasını düzelterek bu olumsuz görüşlere cevap vermektedir.
Arama motorlarının SEO çalışmalarında en çok önem verdiği husus şüphesiz ki hızdır. Arama motorlarının web site puanınızı yükseltmesi için web sitenizin açılma hızının belirli bir sürenin üstünde olması gerekmektedir. Anti SEO çalışması ile birlikte web site hızınızı azaltmak maksatlı çalışmalar yürütülebilir. Sunucunuza yapılan DDoS saldırıları ile birlikte sunucu hızınız düşürülür. Bu saldırılar ile birlikte sunucunuz devre dışı da bırakılabilir. Böylelikle kullanıcılara sunmuş olduğunuz hizmet oldukça kötüleştirilmiş olur. Bu yöntemi engelleyebilmek için sunucunuzun güvenlik önlemlerini üst düzeyde tutmanız önerilmektedir. Aksi takdirde gerçekleştirilecek saldırılar ile kullanıcıların güvenlik problemi yaşamasına dahi sebep olabilirsiniz. Bu ataklar sonucu arama motorları optimizasyon süreciniz kötü bir şekilde etkilenir. PageSpeed uygulamaları kullanarak web sitenizde böyle bir tehlikenin olup olmadığını görüntüleyebilirsiniz.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.