Mustafa Aferin
Özgün ve farklı içerikler üreten python, linux ve teknoloji haberleri okumayı seven birisi

Blog Nasıl Açılır: Blog Açmak İçin Gerekenler

Blog nasıl açılır, en kolay yoldan blog açmak, blog yazmak ücretli midir, blog açmak için neler gereklidir, blog açmak istiyorum diyorsanız doğru adrestesiniz! Bu yazı sayesinde en kolay yoldan blog açma yollarını öğrenebilir, siz de bir bloga (websitesine) sahip olabilirsiniz.

Blog Nasıl Açılır : Gerekenler

Blog açmak için temel olarak iki şeye ihtiyaç vardır: Domain (Alan adı) ve Hosting (Barındırma). Bu iki temel ihtiyacın yanı sıra blog kurmadan önce blogunuzda kullanacağınız yazılımı belirlemeli ve blogunuza uygun en iyi temayı da seçmeniz gerekmektedir.

1. Domain

Domain blogumuzun ismidir diyebiliriz. Blog açmak için öncelikle bir domain almamız gereklidir. Örneğin şuanda bulunduğunuz bu sitenin domaini yani alan adı mustafaaferin.com’dur. Com, net veya org gibi çeşitli seçeneklerde domain uzantıları bulunmaktadır.

2. Hosting

Hosting ise blogumuzun barındırıldığı sunucudur diyebiliriz. Yani başka bir deyişle sitenizdeki görsellerin, yazıların yüklü olduğu makinelerdir. Kaliteli bir hosting hizmeti almazsanız blogunuz yavaş açılır, bu da ziyaretçilerinizin sayfadan ayrılmasına neden olur. Bu nedenle hosting seçimi oldukça önemlidir.

3. Yazılım Seçimi

Bloglarda en çok kullanılan iki adet yazılım vardır: WordPress ve Blogger. Aşağıda ikisini sizler için karşılaştırdım. Benim önerim WordPress ama hosting ücreti ödemek istemiyorum derseniz Blogger da seçebilirsiniz.

WordPress

Dünyada en çok kullanılan blog yazılımı olan WordPress açık kaynaklı, gelişmiş ve oldukça kullanışlı bir sistemdir. Bunun yanı sıra tamamen ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak Blogger kullanan kişilerin hosting almasına gerek yokken, WordPress kullanan blogların hosting de alması gerekmektedir.

Artıları: Gelişmiş, kullanışlı, tema çeşitliliği fazla
Eksileri: Hacklenme ihtimali var, hosting gerekli

Blogger

Google’ın bünyesindeki bir hizmet olan Blogger, kolay ve basit bir altyapı ile blog oluşturmanızı sağlamaktadır. Google’ın sunucularında barındırıldığı için hacklenme gibi bir problemi yoktur ve Blogger kullanan kişiler Google sunucularında ücretsiz olarak bloglarını açabilmektedirler.

Artıları: Ekstradan hosting ücretine gerek yok, blogunuz her zaman güvende, arama sonuçlarında pozitif etki
Eksileri: Tema çeşidi az, daha basit ve gelişmemiş yapı

4. Tema Seçimi

Tema seçimi blogunuzun arama motorlarındaki görünürlüğünü belirlemeye etki eden en önemli faktörlerden bir tanesidir. Hızlı ve temiz kodlamaya sahip bir temayı kullanmak sizi rakiplerinizden bir adım daha önde tutacaktır. Bu nedenle tema seçerken hızına, kod yapısına ve görselliğine çok dikkat etmelisiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.